Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sztárok életrajzai

106644.jpgBELLA THORNE

KEZDETEK

Bella Thorne 1997. október 8-án született a floridai Pembroke Pinesben. Ő a legfiatalabb gyermek a családban, testvérei Kaili 1992-ben, Dani 1993-ban és Remy 1995-ben született, akik szintén színészek és modellek. Bella, aki ír, olasz és kubai származású, a spanyol nyelvet beszélte először.

KARRIER

Bella Thorne első filmes szerepe a 2003-as Túl közeli rokonban volt, amelyben egy pályaszéli szurkolót játszott. Ezt követően több filmben és televíziós sorozatban is megjelent, többnyire vendégszereplőként. Látható volt a Jimmy Kimmel Live!ban, a Törtetőkben, a A narancsvidék sorozatban, az October Roadban, és az Édes, drága titkaink öt epizódjában Margaux Darlingként. 2007-ben a The Seer című filmben egy lányt alakított, akit természetfeletti látomások gyötörtek.

2008-ban Christian Slater és Taylor Lautner mellett szerepelt a rövid életű Elsőszámú ellenségem című drámasorozatban. Ruthy Spivey alakításáért 2010-ben a Young Artist Awarddal díjazták. A sorozat kapcsán Thorne az ő „Ellenségének” a nagy áttörés megtételét nevezte, mivel ez volt az első visszatérő szerep a pályafutása során. Ezután játszott a tízrészes Little Monk című websorozatban, mely a Monk – A flúgos nyomozó szereplőit mutatja be gyermekkorukban. 2009-ben a bosszúálló antagonista szerepét töltötte be a Forget Me Not című horrorfilmben.

2010-ben Thorne az HBO Hármastársak című sorozatának negyedik évadában tűnt fel. Vendégszereplőként jelent meg a Varázslók a Waverly helyből című sorozatban, mint Max Russo barátnője, Nancy Lukey. Bella Thorne elsöprő karriert futott be, mint gyermekmodell. Először hat évesen szerepelt egy szülői magazinban, ezután a Digital Light Processing, a Publix, és a KFC reklámjaiban, majd olyan márkák nyomtatott reklámjaiban, mint a Barbie, az ALDO K!DS, a JLO by Jennifer Lopez, a Kaiya Eve Couture, a LaSenza Girl, a Tommy Hilfiger, a Ralph Lauren, a Guess?, a Target és a Justice. Iskola mellett modellkedett még a Searsnek is. A Seventeen magazine egy interjújában elmondta, hogy a nagy áttörést az jelentette számára.

Thorne jelenleg a Disney Channel Risza fel! című szituációs komédiájának főszereplőjét, az ambiciózus táncos CeCe Jones-t alakítja. A show egy buddy film, aminek cselekménye tinédzser táncosok körül forog, a főszerepet Bella és a 14 éves Zendaya Coleman játssza. A sorozatot Hollywoodban, Kaliforniában kezdték forgatni 2010 júliusában, majd 2010. november 7-én volt a premierje a Disney Channel-en. Bár Throne munkájának tekintélyes részét kamerák előtt végezte, a forgatás előtt nem rendelkezett semmilyen tapasztalattal a profi táncot illetően. Miután szerződött a Risza fel!-be 2009 októberében, minden este három táncórát vett.

MAGÁNÉLETE

Bellánál második osztályban diszlexiát állapítottak meg. Korábban állami iskolába járt, de az álladó megaláztatás miatt otthagyta az iskolát és otthoni tanulóként folytatta. Jelenleg is házi tanuló. Sokat javított a tanulásában, miután elkezdett járni egy Sylvan Learning központba, s jelenleg egy osztállyal előrébb jár. Thorne beszélt diszlexiájáról egy interjúban 2010 áprilisában az American Cheerleader Magazine-nak, és elárulta, hogy úgy tudott felülkerekedni képességzavarán, hogy kérlelhetetlenül elolvasott mindent, ami a keze ügyébe került, még a gabonapehely dobozának feliratait is.

ÉRDEKESSÉGEK

- Bella édesanyja, Tamara Thorne profi fotós. A legtöbb fotózáson õ fotózza Bellát.
- Bella szabadidejében imád búvárkodni, sétálni és otthon pihenni.

 

 

 

zeny.jpegZENDAYA COLEMAN


Kezdetek:

Zendaya 1996. szeptember 1.-én látta meg a napvilágot a California államban található Oaklandben. Szülei Claire Stoermer és Kazembe Ajamu. Tanulmányait az Oaklandi Művészeti Iskolában végezte. Részben a California Shakespeare Theaterben töltötte gyermekkorát, mivel édesanyja elégé el volt foglalva, menedzserként dolgozott a szinházban. Zendaya ennél fogva sok időt töltött ott, és egy idő után a tehetségére is felfigyeltek.

Karrier:

Karrierje modellként kezdődött. A Macy's, az Old Navy és a Sears kampányaiban is szerepelt. Első TV-s szereplét 2010-ben kapta, ekkor ugyanis kiválasztották a Shake It Up cimű Disney sorozat egyik főszereplőjének. 2011-ben vendég szerepet kapott a Good Luck Charlie cimű Disney sorozatban. Szintén ebben az évben megkapta Evely/Eve szerepét Jake T. Austin, Dylan Sprouse és Bella Thorne oldalán. Szinkronszínészként is debütált. Hangját kölcsönözte Fernnek a Pixie Hollow Games cimű animációs filmben. 2012-ben mutatták be a Frenemies cimű Disney mozit, melyben partnere ismét Bella Thorne.

2011-ben énekesi karrierje is elindulni látszott. A Pixie Hollow Games-hez egy betétdalt is felénekelt a Dig Down Deepert, és két Shake It Up! lemezen is található dala. A Something to Dance For hatalmas sikereket ért el a fiatalok körében.

Magánélet:

Jelenleg Los Angelesben él családjával és kutyájával, az óriás schnauzer Midnighttal. A korábbi pletykák szerint Adam Irigoyen színésszel a Shake it Up forgatásán össze is jöttek egy időre.

Érdekességek:

- Zendaya vegetáriánus, éppúgy, mint sorozatbeli karaktere, Rocky is
- A Shake it Up!-ban eredetileg Cece szerepére jelentkezett
- Nagyon jó barátnők Bella Thorne-al
- Főszereplője volt egy zenei videónak, melyben Katy Perry "Hot 'n' Cold"-ját dolgozták fel
- Kutyája, Midnight fajtája óriás schnauzer, nevének jelentése pedig "Éjfél"
- Egy interjúban azt nyilatkozna, hogy szívesen indítana zenei karriert is.
- Több Nickelodeonos iCarly reklámban is szerepelt
- 2 évig hawaii hula táncot tanult
- A neve azt jelenti "köszönetet adni" Shona nyelven
 

 

 

105526.jpgSELENA GOMEZ

KEZDETEK

Selena Marie Gomez színésznõ és énekesnõ, 1992. július 22-én született Grand Prairie-ben, Texas államban, az USA-ban Mandy Cornett és Ricardo Gomez gyermekeként. Apukája mexikói, anyukája félig olasz. Szülei 5 éves korában elváltak, és Selena egyetlen gyermekként az édesanyjával maradt. Aki 2006-ban újraházasodott és Brian Teefey felesége lett. 2009-ben egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a színészet iránti érdeklődése akkor kezdődött, amikor az anyukája színházi darabokban játszott és látta, hogyan próbál. 2010-ben szerezte meg középiskolai diplomáját.

KARRIER

Gomez 7 évesen elkezdte építeni színészi karrierjét. Első szerepét 2002-ben a Barney & Friends című gyereksorozatban kapta, ahol Giannát játszotta. 2003-ban egy kisebb szerepet kapott a Spy Kids 3-D: Game Over filmben. 12 éves korában a Disney fedezte fel egy tehetségkutató versenyen. Eleinte olyan sikeres Disney-sorozatokban kapott vendégszerepet, mint a The Suite Life of Zack & Cody és visszatérő szereplő lett a Hannah Montanaban. 2007-ben elindult saját sorozata a Wizards of Waverly Place, melyben az egyik főszereplőt Alex Russot alakítja.

Első olyan filmje, melyben a főszereplőt játssza 2008-ban készült el Another Cinderella Story címmel, ami a 2004-es Hilary Duff film folytatása. A filmben ráadásul énekel és táncol is. 2009-ben a Princess Protection Programban barátnőjével, Demi Lovatoval játszik együtt. Még ebben az évben a Sears Arrive Lounge ruhákkal foglalkozó márka és a Borden Milk tej reklámarca lett. Augusztusban bemutatták a tévében a Wizards of Waverly Place: The Movie filmet. Szeptember 29-én pedig a boltokba került első nagylemeze Kiss & Tell címmel. Az elsõ héten 66 000 példányt adtak el belõle, ezzel pedig az U.S Billboard 200 listán a 9. helyen debütált. 2010. március 5-én pedig bejelentették, hogy az album aranylemez lett. 2009-ben ráadásul még a Wizards of Waverly Place nyerte el a legjobb gyermekműsornak járó Emmy-díjat is.

2010 nyarán jelent meg Ramona and Beezus című családi filmje. Augusztus 1-jén került a boltokba saját ruhakollekciója a Dream Out Loud. Szeptember 28-án pedig napvilágot látott második albuma A Year Without Rain címmel. A beharangozó dal, a Round & Round már júniusban megjelent, melynek klipjét Budapesten forgatták. A Monte Carlo című film - amit részben Budapesten is forgattak - pedig 2011 februárjában debütált az amerikai mozikban. Jelenleg is folnyak a tárgyalások folynak a WOWP: The Movie 2. részének elkészítéséről. A Disney Channel Shake It Up! című sorozatának ő énekelte fel a betétdalát. 2013-ban érkezik a Spring Breakers című film, amelyben James Franco, Emma Roberts és Vanessa Hudgens mellett ő is főszerepet kapott.

2011 Márciusában jelent meg a Who Says című videóklippje, és szintén ebben az évben lát napvilágot az új albuma a nyár folyamán, amelyre Britney Spears, Pixie Lott és Katy Perry is írt dalokat. Júniusban jelent meg a második kislemez az albumról, a "Love You Like A Love Song", majd november hónapban adta ki harmadik kislemezét a "Hit The Lights"-ot, amelyhez 2 videóklipet készített. 2012-ben dobta piacra első parfümjét, amelynek megalkotásában a rajongói segítettek.

MAGÁNÉLET

12 évesen kezdett el hordani egy "tisztaság gyűrűt", ami nagy divat a fiatal sztárok körében. 2008-ban Nick Jonas volt a barátja, majd a pletykák szerint 2009-ben összegabalyodott Taylor Lautner színésszel. 2010 Augusztusában az a hír terjedt, hogy összejött Mark Salling színésszel, majd 2011-ben a nála 2 évvel fiatalabb Justin Bieberrel kezdett el járni.

ÉRDEKESSÉGEK

- Jó barátja Taylor Swift és Demi Lovato.
- Selenának van egy állatmenhelyrõl megmentett kutyája, akit Chip-nek hívnak.
- Szeret gördeszkázni, szörfözni és táncolni.
- Kedvenc elõadói a Paramore, Christina Aguilera, Fall Out Boy és a The Jonas Brothers.
- Szereti a csokit, kedvenc édességei a Snickers és a Good & Plenty.
- Kedvenc pizzája sajtos, gombás.
- Selena nagy rajongója Lady Sovereignnek, Johnny Deppnek és Rachel McAdamsnek.
- Szerepel a Jonas Brothers "Burning Up" c. klipjében.
- Az anyukája 16 évesen hozta világra Selenát.
- Nevét egy tejanoi énekesnõ Selena Quintanilla Perez után kapta.
- Selena a világ legfiatalabb UNICEF-nagykövete.
- Imádja a converse cipőket

 

 

51w02awj0rl._sl500_aa300_.jpg

 

China Anna McClain


 KEZDETEK

China Anne McClain a Georgia állambeli Atlantában született 1998.augusztus 25-én. Édesapja zenei producer, édesanyja énekes és dalszövegíró, két nővére és öccse szintén énekléssel és színészettel foglalkoznak. 2005-ben, 7 évesen kezdődött a karrierje, amikor Rob Hardy hallotta énekelni és szerepet adott nek a The Gospel című filmben Idris Elba oldalán. Ezt követően kapta meg Jazmine Payne szerepét a Tyler Perry's House of Payne című sorozatában.

KARRIER

A Daddy's Little Girls-ben két valódi nővérével szerepelt együtt. A Disney figyelmét is felkeltette a fiatal tehetség, és kapott egy-egy vendégszerepet a Hannah Montana, a Jonas L.A. és a Wizards of Waverly Place című sorozatokban. 2009-ben a Hurricane Season című filmben is szerepelt.

2011-ben adott a Disney neki igazi lehetőséget, amikor megkapta az A.N.T. Farm című sorozat főszerepét Sierra McCormick és Jake Short oldalán. A show kapcsán China videóklipet is készített a nagysikerű Taio Cruz Dynamite című dalának feldolgozásából. A klip 2011. júliusában került bemutatásra, és egy hét alatt közel egy millió nézőt produkált a YouTube oldalon. A Disney Channel Halloween különkiadására újabb videóklipel rukkolt elő. A Calling All The Monsters 2011 novemberében jelent meg. Mind a két szám helyet kapott az A.N.T. Farm zenei lemezén.

Szintén 2011-ben írta alá nővéreivel az első albumról szóló szerződését a Hollywood Records-al. McClain Sisters néven alakult meg a banda. 2012 Márciusában adták elő először Rise című dalukat a Mall of America-ban. A hírek szerint még az idei évben megjelenik a lányok első albuma. A Rise egyben a Chimpanzee című film betétdala is, és a Disney Friends For Change jelenlegi himnusza.

MAGÁNÉLET

Szabadidejében is énekel és táncol, de imád képeslapokat küldeni a barátainak, és minden vasárnap templomba jár a szüleivel. Fiatal kora ellenére, nem retteg a meghallgatásoktól, sőt kifejezetten szereti megmérettetni magát. Tavaly tanult meg gördeszkázni.

ÉRDEKESSÉGEK

- 2011-ben Teen Icon Awards díjra jelölték
- Ő is ír dalokat
- Már ilyen fiatalon aktív tagja a Screen Actors Guild egyesületnek.
- Számos Disney filmnek betéve tudja a szövegét
- Az álma, hogy egyszer ő maga is rendezhessen egy filmet
- Kitűnő tanuló

 

 

olivia.jpgOlivia Holt

Karrierje

Színészi pályafutását helyi színházak társulatában kezdte, mindössze 3 esztendősen már énekelt és játszott. Főszerepet játszott a School House Rocks és a Through the Looking Glass című darabokban, a High School Musical helyi színpadi változatában, az Annie -ben és a 101 kiskutyában pedig mellékszerepekben volt látható.
Ezután Amerika-szerte sugárzott tévéreklámokban tűnt fel, 2008-ban 4 nemzeti televízióban futó reklámban is szerepelt, a Hasbro Toys, a Kidz Bop, a Mattel és a Jaxx Toys szpotjaiban. 2008-ban egy színész találkozón díjakat nyert legjobb színésznő, legjobb jelenet és legjobb print modell kategóriákban, melynek köszönhetően leszerződtette a Abrams Artist Agency és a Ford Models. Olivia 2009-ben a NYFA diákfilmjeiben szerepelt, főszereplője volt a getting Away című rövidfilmnek, és látható volt a Beautiful Roses, a Different Worlds és a Bud Billiken című filmekben is. Egy függelten mozifilmben, a Black and Blue-ban is feltűnt. 2010-ben a Moxcy Dolls egsyik reklámfilmjének szerepét kapta.
2011-ben érte el az áttörést, amikor elnyerte a Harcra fel! című Disney XD sorozat női főszerepét, amelynek már második évadát sugározzák az amerikai tévécsatornán.
2012-ben a Girl Vs. Monster című film főszerepében lesz majd látható, ahol Skylar Lewist alakítja, aki rájön, hogy családja szörnyvadász dinasztia volt, és most rajta a sor, hogy megküzdjön a szörnyekkel.

Magánélet

A Tennessee állambeli Germantownban született Mark és Kim Holt középső gyermekéként. Nővére, Morgan Toll színésznő és író, a hollywoodi Columbia College-en szerzett diplomát színház szakon. Oliviának egy öccse is van, Cade. Mississippiben, Nesbitben nőtt fel, mielőtt karrierje érdekében Los Angelesbe költözött családjával.
Iskolájában tagja volt a sakk csapatnak, továbbá versenyszerűen tornázott és az utóbbi néhány évben szurkolt. Van egy Diesel nevű yorkie-ja, legjobb barátnője pedig Jadin Gould színésznő.

Autogramm címe:


Olivia Holt
C/O Disney Channel
3800 West Alameda Ave
Burbank, Ca 91505

 

 

mitchel-musso-0617.jpgMitchel Musso

 

KEZDETEK
Mitchel Tate Musso 1991. július 9-én született Garlandben, Texas államban, az USA-ban. Szülei Katherine (született Moore) és Samuel Musso, mindketten egy színházi közösség tagjai Dallas-ban. Bátjya, Mason Musso a Metro Station nevű együttes énekese, öccse, Marc Musso pedig szintén színész. Van egy arany labradora, akit Stitch-nek hív. Nyolc éves volt, amikor először színészkedett. Szabadidejét szívesen tölti a barátival, lemegy a strandra, dalokat ír testvéreivel, vagy előadja dalait. Kedvenc filmje a Mátrix.

SZÍNÉSZI KARRIER
Első filmes szerepét a The Keyman című filmben kapta, melyen az Am I Cursed? című rövidfilm követett. 2003-ban történt Mitchel hollywoodi áttörése a Leharcolt oroszlánokban, melyben öccsével, Marc-kal szerepel. 2004-ben egy rész erejéig láthattuk az Oliver Beene nevű sorozatban, majd ezt 2005-ben egy végül megbukó sorozat, a Hidden Howie: The Private Life of a Public Nuisance követte, amiből éppen emiatt nem készítettek több részt.

Ettől függetlenül 2005-ben beindulni látszott a szekér: Mitchel szerepelt a Felpolcolva (sorozat Pamela Andersonnal a főszerepben) egy részében, valamint két filmben is láthattuk: az egyik a Walker, a texasi kopó - Újra akcióban, a másik pedig a Jó ugatás fél győzelem!, utóbbi a Disney Channel eredeti filmje.

2006-ban végre az egész világ megismerhette: beválasztották ugyanis a Disney Channel később rendkívűl sikeressé váló Hannah Monatana című vígjáték-sorozatába a főszereplő egyik legjobb barátja, Oliver Oken szerepére. Ebben az évben még leszinkronizálta DJ karakterét a Rém Rom-ban, valamint ugyenezen animációs film videójátékában is. Szintén 2006-tól 2009-ig folyamatosan feltűnt a Disney 365 egy-egy részében. Ez egy híradó jellegű műsor a Disney csatornán. Ő volt az első, aki részt vett a Disney Channel Játékokon, 2006-ban a zöld csapatban, 2007-ben és 2008-ban pedig a piros csapatban.

2007-ben szerepelt a Disney csatorna egyik különleges filmjében, melyben több sorozat szereplői találkoztak. A film a That's So Suite Life of Hannah Montana címet viseli. A Hannah Montana kapcsán elkészült egy 70 perces Wish Gone Amiss rész is. Láthattuk a Shorty McShorts' Shorts 5 perces epizódjainak egyikében, valamint a Texas királyainak három részében. 2007 óta állandó szinkronhangja a Phineas és Ferb-ben feltűnő Jeremynek, aki Candace (eredeti szinkronhangja Ashley Tisdale) szerelme.

2008 június 2-án Mitchel volt a Spotlight Awards meglepetésvendége. A 2007-2008-as színházi év legjobb színésznek és színésznőnek járó díjait adta át. Szintén ebben az évben Mitchel, Miley Cyrus és Billy Ray Cyrus közösen vendégszerepeltek a Metro Station klipjében, amelyet a "Seventeen Forever" című dalukhoz készítettek.

2009-ben került bemutatásra a Hannah Montana: A film, mely után a sorozat még tovább folytatódott. Szintén ebben az évben készült el a Csirke kabala módra, amelyet később a hazai Disney Channel-en is előszeretettel sugároztak. Újabb különleges sorozatkeresztező filmként a Wizards on Deck with Hannah Montana-ban láthattuk viszont. 2009 végén beválogatták a Disney XD új sorozatába, a Király párosba.

2010-ben feltűnt egy Hannah Mantegna című rövidfilmben, valamint szinkronizált a Karácsonyi kutyabalhéban. Márciusban elkezdték forgatni a Király párost, valamint bejelentésre került, hogy Mitchel nem lesz állandó szereplője a Hannah Montana befejező évadának, csupán vendégként tűnik majd fel. A Király páros 2010. szeptember 10-én került bemutatásra a Disney csatornán.

2011-ben készült egy film a Phineas és Ferb-höz is, Phineas és Ferb a 2. dimenzióban címmel. Július 15-én mutatták be a Disney Channel új rejtett kamerás reality-showját, a PrankStars-t, melynek Mitchel a műsorvezetője. Október 17-én hajnalban Mitchelt ittas vezetésen és gyorshajtáson kapták a rendőrök, ám végül szerencsésen megúszta, nem kellett börtönbe vonulnia. Később elárulta, hogy megbánta, amit tett és soha többé nem tesz ilyet. December 12-én a Disney XD bejelentette, hogy a Király Páros folytatódik egy harmadik évaddal, amiben azonban Mitchel nem tér vissza, új karakterrel helyettesítik, akit Adam Hicks alakít majd. Ennek oka valószínűleg az előbb említett probléma volt.

Jelenleg Los Angeles-ben él és továbbra is hallható a Phineas és Ferb-ben.

ZENEI KARRIER
Mitchel felénekelte a "Lean on Me" című dal újrakevert remake-jét a Karácsonyi kutyabalhéhoz. A dalhoz készült klip megtalálható a film DVD-jén, a szám pedig felkerült a Radio Disney Jams, Vol. 10 CD-re. 2008-ban a DisneyMania sikeres sorozatának hatodik lemezén pedig Hannah Montana-beli kollégájával, Emily Osment-tel közösen hallhatjuk az "If I Didn't Have You"-ban. Ezután 2010-ban a DisneyMania 7 CD-re a "Stand Out"-ban hallható. 2009-ben a Csirke kabala módra forgatásán megismerkedett Tiffany Thornton-nal, akivel felvettek egy közös dalt. A "Let It Go" aztán felhasználásra került a filmben, valamint később videóklip is készült hozzá, amit a Disney csatornán mutattak be. Ezen kívűl felénekelt egy dalt a Disney másik filmjéhez, a Hercegnővédelmi Programhoz is, méghozzá "The Girl Can't Help It" címmel. A két dal felkerült a Disney Channel Playlist nevű válogatásalbumra is, ami 2008. június 23-án jelent meg. Később elénekelte a "Live like Kings" című dalt is, a Király pároshoz.

Mitchel önmagáról elnevezett, debütáló albuma 2009. június 2-án jelent meg. Debütáló singleje, a "The in Crowd" 2008. december 5-én került először bemutatásra a Radio Disney-n. A dal felkerült a Radio Disney Jams, Vol. 11 lemezre is. Második singleje, a "Hey" 2009. május 15-én szintén a Radio Disney-n került lejátszásra, valamint a hozzátartozó klip a Disney Channelen. Mindezek mellett a Prank Stars főcímdalát is elénekelte.

2009 augusztusában turnézni indult a KSM nevű bandával, ő volt a nyitó fellépő. A turné szeptember 24-én fejeződött be New Orleans-ban. 2010. szeptember 4-én ingyen koncertet adott egy bíróságon, majd egy később újabb ingyen fellépést adott a Utah State Fair-nél is. Második lemeze egy EP album volt, ami 2010. november 23-án jelent meg "Brainstrom" címmel. Az albumon található összes számhoz készült videóklip, hogy "Elmondhassa az egész történetet." "Celebrate" nevű dala a Radio Disney Top 3. helyén végzett.

Két singlje is jelent meg YouTube-on (a "Rollin'" és a "Crystal Ball"), melyeket KyleE-val készített. Hamarosan megjelenik új albuma, mely a "Lonely" névre hallgat majd 

 

 

 

 

jake-short-1214.jpgJake Short

Jake Short amerikai tinédzser színész, Legismertebb szerepe Orr Noseworthy a 2009-es Csodakavics című filmben.Játszott még a Zeke & Lutherben ahol egy rajongot játszott.Valamint játszott a Dexter című sorozatban isJátszik még a Disney Channel új sorozatában, az A.N.T. Farm-ban,China Anne McClain mellett.

 

 


 

 
 

 

Profilkép


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 2
Összes: 41212
30 nap: 256
24 óra: 6